GVAV cross run bike run
een evenement van GVAV Rapiditas Triathlon Groningen

GVAV Cross Run Bike Run

Op zondag 5 februari 2017 vond de 19e GVAV cross Run Bike Run plaats in de bossen rondom Norg. Ondanks dat het op zaterdag nog een zeer droge, snelle editie leek te gaan worden, bleek het (wederom) een natte en zware editie van de wedstrijd te worden door de regen in de nacht van zaterdag op zondag. Het was een mooie wedstrijd onder prima weersomstandigheden. Wij hopen dat jullie als deelnemer of toeschouwer een leuke dag hebben gehad. Wij willen alle deelnemers en in het bijzonder alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp, zonder hen kunnen we deze wedstrijd niet organiseren.

Om 11:00 stipt ging de eerste wedstrijdserie van start met een recordaantal jeugddeelnemers. Maar liefst 17 topatleten in de dop deden mee aan de wedstrijd over 1,5 – 3,5 – 1,5 km (1 ronde lopen, 1 ronde fietsen en 1 ronde lopen). Bij de jongens was de strijd om het eremetaal al gauw gestreden: Jamie Verhagen uit Eelde kwam na het eerste looprondje met een ruime voorsprong als eerste terug bij de manege en gaf die voorsprong niet meer uit handen. De strijd om plek 2 en 3 was aanzienlijk spannender, maar na een flinke eindsprint was het Evert Koning die met de zilveren medaille naar huis mocht, gevolgd door Bas Willems op plaats 3. Het volledige meisjespodium werd gevormd door atleten van Tri4You. Zusjes Joelle en Colet de Ruiter stonden op de hoogste twee treetjes van het ereschavot, dat aangevuld werd door Marijke Harmsma.

Om 12:30 viel het startschot voor de heren, en om 12:33 mochten ook de dames en duo’s van start gaan. De wedstrijd bij de heren is net als vorig jaar gewonnen door Joost Christiaans, door een goed fietsonderdeel kon hij de nummer 2, Christiaan Solleveld, tijdens de laatste run 15 seconden achter zich houden. Raimond van der Boom completeerde, net als in 2016, het podium met een derde plek. Bij de vrouwen won Linda van Vliet uit Nijmegen met een ruime voorsprong op de rest van het veld. Annelies Vrancke werde tweede en Anne Marijn van der Graaf werd derde bij de vrouwen. 

De Uitslagen van de GVAV Cross Run Bike Run zijn hier te vinden.

Uitslagen van de jeugd volgen zo snel mogelijk.  

Hou de site in de gaten voor foto's van de verschillende fotografen die actief waren tijdens de wedstrijd.